Welkom in de Krimpenerwaard

Hartelijk welkom bij Krimpenerwaard Intercultureel! Wij verwelkomen statushouders in de Krimpenerwaard, zodat zij zich thuis voelen.

Welkom betekent wat ons betreft dat je klaar staat voor elkaar, dat je elkaar ontmoet. Dat is in de kern waar KIC voor staat. Samen met andere organisaties in de Krimpenerwaard zorgen wij ervoor dat onze nieuwe burgers hun plek weten te vinden in onze gemeente. Samen ontdekken we elkaars gewoontes. Soms botsen ze, soms vullen ze elkaar aan. Door het onderling gesprek te voeren verbetert het samen leven.

electric golf push cart

Wij doen dit door allerlei ontmoetingen te organiseren. Ontmoetingen van vrouwen en mannen in bijna elke kern van de Krimpenerwaard. Daarnaast organiseren wij speciale evenementen als vrouwenzwemles, internationale vrouwendag, Wereldvluchtelingendag. Verder helpen wij met integreren door coaching, het vinden van taalstages, werkervaringsplaatsen en werk. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder op onze site!

Deze pagina heet Thuis. Meestal zie je dat deze pagina Home genoemd wordt, wij noemen ‘m Thuis. Thuis, net zoals dat wij graag zien dat statushouders en autochtone Krimpenerwaarders zich bij elkaar thuis voelen.

Onze naam is vrij lang. Om het u makkelijk te maken: U kunt ons ook vinden via www.kicnetwerk.nl. Klik op één van onderstaande thema’s om meer over ons te lezen: