In zwembad de Hofstee in Bergambacht organiseren we elke week op maandag zwemlessen voor vrouwen uit de Krimpenerwaard. Tijdens deze lessen zijn er geen mannen aanwezig in het zwembad. De lessen worden gegeven door gediplomeerde en enthousiaste zweminstructrices. Daarnaast zijn er nog diverse vrijwilligers actief in het water om zoveel mogelijk persoonlijke ondersteuning te geven. Vrouwen kunnen zo leren zwemmen in een veilige omgeving en in hun eigen tempo de zwemdiploma’s A, B en C behalen. Twee keer per jaar wordt er diploma gezwommen.

Alle zwemregels van zwembad De Hofstee zijn van toepassing tijdens de zwemlessen van Krimpenerwaard Intercultureel. Daarnaast is een basis kennis van de nederlandse taal vereist om de aanwijzingen van het zwembad personeel en de vrijwilligers te kunnen opvolgen.

Lestijden voor het KIC zwemmen:
Groep 1               : Maandag 09.30 – 10.15 uur zwemmen
Groep 2               : Maandag 10.15 – 11.00 uur zwemmen

Lesgeld

Het lesgeld bedraagt € 15,- per maand vooraf contant te betalen op elke eerste lesdag van de maand voor deelnemers aan de KIC-ontmoetingsgroepen. Anderen betalen €30,- per maand. Op officiële feestdagen (nieuwjaarsdag, 2e paasdag, 2e pinksterdag, koningsdag en 2e kerstdag) zijn er geen lessen en hoeft er niet te worden betaald. Tijdens de 6 weken van de zomervakantie van de basisscholen zijn er geen zwemlessen. Voor het diploma zwemmen moet apart betaald worden.

Aanmelden

Op dit moment bestaat er een wachtlijst voor de zwemlessen. Aanmelden voor deze wachtlijst kan echter nog steeds bij de coördinator van de plaatselijke KIC ontmoetingsgroep of via mail naar h.dejong@krimpenerwaardintercultureel.nl.