Jaarverslag

Onze stichting is opgericht in 2015. De al langer bestaande Ontmoetingsgroep in Stolwijk en Haastrecht werd zo een formele stichting. Al snel kon ook, in samenwerking met de SWOB, in Bergambacht een ontmoetingsgroep gestart worden. En last but not least sloot de ontmoetingsgroep Lekkerkerk zich bij ons aan.

Als stichting mogen wij inmiddels een warme plek zijn voor vluchtelingen in de Krimpenerwaard. Voor mensen die, geheel ontheemd, soms moeite hebben om hun leven hier op orde te krijgen. Mensen die verdwalen in de Nederlandse bureaucratie. Die moeite hebben om werk te vinden. Die soms hun hoofddoek afdoen, boerenkool proberen te eten, maar niemand die het merkt. Die last hebben van posttraumatische stress. Voor hen mogen wij een plek bieden van warmte, van welkom en van ontmoeting. Dat juist dat veel voor hen betekend zien we elke keer weer als we ze ontmoeten en er een klein beetje licht gloort in hun ogen.

KIC in Plaswijck
Krimpenerwaard Intercultureel in het Plaswijck Park

Vrijwilligers

Het is niet makkelijk allemaal, ook niet voor al onze vrijwilligers. Het maakt ons als vrijwilligers geen betere mensen. Soms eerder ongeduldig en gefrustreerd. Het maakte ons wel toegewijd. Ik hoop en wens dat we dat volhouden met elkaar. Dat onze vluchtelingen het vol houden om door te zetten in het opbouwen van hun bestaan hier.

Bij deze willen wij, als bestuur van onze stichting, alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun inzet in 2015. Geweldig de toewijding die jullie hebben laten zien!

loesje-vrijwilligerswerk-klein1

Wens 2016

Graag sluiten we af met een wens voor 2016. Een wens die zo prachtig verwoord wordt door Claudia de Breij. Het nummer uit 2011 stijgt enorm in de #top2000, tot een vierde plek in 2015! Hartverwarmend dat dit lied zoveel Nederlanders iets doet. Wij wensen dat alle vluchtelingen in Nederland de stemmers op dit lied zullen ontmoeten. En dat ze mogen vragen: “Mag ik dan bij jou?”.

Financieel Resultaat

Het jaarverslag over 2017 kunt u hier downloaden.

Het jaarverslag over 2016 kunt u hier downloaden.

Het financieel verslag over 2015 kunt u hier downloaden.