Over ons

Stichting Krimpenerwaard Intercultureel

Sinds januari 2015 bestaat er een interculturele ontmoetingsgroep Vlist voor niet- westerse inwoners van Stolwijk, Haastrecht e.o. en Nederlandse vrouwen.

Tweewekelijks komen zij bij elkaar op woensdagmorgen en worden de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Het programma is samengesteld in overleg met de deelnemers. Ongeveer vijftien tot twintig vrouwen nemen deel aan dit programma.

Tevens worden er in de schoolvakanties activiteiten georganiseerd voor de kinderen van deze doelgroep en is er inmiddels ook een mannen groep van start gegaan. In de komende periode wil de Stichting Krimpenerwaard Intercultureel ook in andere kernen interculturele ontmoetingsgroepen oprichten.

IMG-20150610-WA0000

Schilderworkshop onder leiding van Josefien Versteeg.

Doelstelling

De Interculturele ontmoeting groep is een plek waar vrouwen van niet-westerse afkomst Nederlandse vrouwen en elkaar ontmoeten zodat zij leren participeren aan en integreren in de kernen waarin zij wonen. Door wederzijds begrip en tolerantie hopen wij dat zij zich sneller thuis gaan voelen in Nederland.

Doelgroep

Onze ontmoetingsgroep staat open voor alle Westerse en niet -Westerse vrouwen waar ook vandaan die geregeld willen samen komen om activiteiten te ondernemen.

Nederlandse taalles

Nederlandse taalles