Krimpenerwaard Intercultureel is intermediair voor de volgende minimaregelingen. Aanvragen kunnen niet door statushouders zelf worden gedaan maar via de contactpersoon van de ontmoetingsgroepen.

Jeugdfonds Sport en cultuur

Dankzij het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen kinderen in de gemeente Krimpenerwaard in de leeftijd van 4 tot 18 jaar blijven meedoen aan activiteiten op het gebied van sport of cultuur.

Om voor een bijdrage uit een van de fondsen in aanmerking te komen mogen ouders/verzorgers van het kind niet meer verdienen dan 120% van het minimuminkomen.

Met een bijdrage uit een van de fondsen kan een kind een jaar lang een activiteit naar keuze doen. De bijdragen zijn maximaal € 225,- voor sport of € 450,- voor cultuur. Dit bedrag kan bijvoorbeeld besteed worden aan het lidmaatschap van een sportclub, zwemles, muziek-, toneel- of dansles en daarbij horende materialen en kleding. Uitzondering hierop is de bijdrage aan Zwembad De Hofstee in Bergambacht hiervoor gelden ander bedragen. Het geld gaat rechtstreeks naar de verenigingen na goedkeuring van het sportfonds. Meer informatie: https://jeugdfondssportencultuur.nl/


Stichting Babyspullen

Ouder(s) met een kind tussen de 0 en 3 jaar en aanstaande ouder(s) kunnen in aanmerking komen voor een tastbare tegemoetkoming voor hun kind. Stichting Babyspullen verstrekt babystartpakketten in samenwerking met Krimpenerwaard Intercultureel. Er kan een starters pakket worden aangevraagd voor baby’s die net geboren zijn en een pakket als het kindje maat 80/86 heeft.

Stichting Kinderhulp

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. Neem contact met ons op. Meer info: https://kinderhulp.nl/

Overige minimaregelingen.

Andere minimaregelingen van de gemeente Krimpenerwaard kunnen worden aangevraagd voor statushouders die geen begeleiding meer hebben van Vluchtelingenwerk. Wij kunnen bemiddelen in de volgende regelingen:

  • Fiets
  • Computer
  • Laptop
  • Kindpas
  • Schoolspullenpas
  • Jarige Job verjaardagscadeau
  • Babystartpakket
  • Overige ondersteuning

Wij zijn hierin intermediair voor: Stichting Leergeld

Ook verzorgen wij doorverwijzing naar de Voedselbank IJssel en Lek.