Oekraïense kinderen sluiten aan bij reguliere zwemlessen in de Krimpenerwaard

Helma Graveland/ mei 13, 2022/ Algemeen, Oekraïne

In de diverse zwembaden in de Krimpenerwaard zijn afgelopen week de zwemlessen voor kinderen opgestart. Ook de Oekraïense kinderen willen graag leren zwemmen. In ons waterrijke land is dit zelfs zeer wenselijk. Maar hoe pak je dat aan, als er ineens 23 kinderen in 1 woonkern extra willen lessen? Daarom is er druk overleg geweest tussen vrijwilligers en de diverse zwembaden.

De Aanpak:

Eerst is er geïnventariseerd hoeveel Oekraïense kinderen per zwembad naar de zwemlessen wilden, daarna in gesprek met de betreffende zwembaden. Want, is er voldoende capaciteit bij de zweminstructrices en op welke tijden kunnen er extra lessen ingepland worden? Daarna een oplossing zoeken voor de financiën, vervoer , een tolk en de zwemkleding. Om het niveau van zwem-skills te bepalen werden er proeflessen verzorgd in aanwezigheid van een tolk door de zwembaden.

Voor bijna alle kinderen is er een plekje gevonden in de diverse zwembaden. Dankzij de inzet van de zwembaden in de Krimpenerwaard en de vasthoudendheid van een aantal vrijwilligers. Samen zijn we sterk. Super bedankt allemaal.

Deel dit Bericht