Een veer voor onze vrijwilligers

Herman Stomphorst/ december 7, 2020/ Algemeen, Bergambacht, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk, Lekkerkerk, Mannengroep, Schoonhoven, Vrouwengroep

Vandaag is het nationale #vrijwilligersdag. Een moment om als bestuur even bij stil te staan. Want wat zijn wij ontzettend blij met zoveel enthousiaste vrijwilligers  die zich wekelijks inzetten voor statushouders. Juist vandaag willen wij al onze vrijwilligers bedanken voor alles wat zij voor ‘onze’ statushouders doen. Wij weten wel dat zij het niet voor dit bedankje doen. Wij weten dat het interculturele contact hen op zich al rijker maakt. En toch willen wij hen vandaag namens de samenleving in het zonnetje zetten. Zij doen dit immers ook voor de hele samenleving. Niet alleen, maar samen worden we sterker! Later deze maand krijgen onze vrijwilligers nog een fysiek presentje. Maar nu alvast digitaal: We zijn trots op jullie!

Vanmorgen hebben wij één vrijwilliger opgezocht en haar een bos bloemen overhandigd. Het is Tjally de Joode uit Stolwijk, of eigenlijk uit Beijersche. Als vrijwilliger coördineert zij de zwemlessen voor statushouders. Zij zet zich, net als al onze vrijwilligers, enorm in voor statushouders en heeft al diverse initiatieven genomen om de zwemlessen nog mooier en efficiënter te organiseren. Hier een foto vanmorgen in het zwembad in Bergambacht:

Onze vrijwilliger Tjally in de bloemen

Vrijwilliger worden?

Wil jij ook vrijwilliger worden? Als taalmaatje, of helpen op een ontmoetingsgroep. Of misschien kun jij iets anders wel heel goed, wat wij en statushouders nodig hebben? Meld je dan gelijk aan op onze vacaturepagina, en wij zorgen voor een warm welkom!

Deel dit Bericht