Retourgoederen voor statushouders Lekkerkerk

Helma Graveland/ november 22, 2020/ Algemeen, Lekkerkerk

Wat een super actie van Perfecthomeshop. Goederen die niet aan de eisen van klanten voldoen, komen meestal retour. Dat betekent dat deze producten niet meer als echt nieuw verkocht kunnen worden. Elk bedrijf staat dan voor de keuze, “Wat doen we met de retourgoederen, weggooien of een tweede kans creëren en er andere mensen blij mee maken?”

Bij de Perfecthomeshop wisten ze het wel. “We zijn doordrongen van het feit dat alleen een circulaire economie toekomst heeft. Met andere woorden; het opnieuw en duurzaam gebruiken van retourgoederen en zo kapitaalvernietiging tegen gaan. Daarom hebben we besloten om deze goederen gratis ter beschikking te stellen aan mensen die ze heel goed kunnen gebruiken.”

Statushouders in Lekkerkerk werden via de speciale WhatsApp-groep van KIC uitgenodigd om te reageren op de aangeboden goederen. Via foto’s en omschrijving kon men een matras, bed of kast aanvragen. In 1 ochtend werden alle goederen aan een nieuwe eigenaar gekoppeld.

Maar hoe ga je 35 van die grote matrassen en kasten uitventen in coronatijd? Sportparkbeheerder Stichting SVN stelde onmiddellijk de kantine beschikbaar voor opslag en uitgifte . Top dat we op deze manier kunnen samenwerken en veel mensen konden blij maken met deze actie. We zijn van plan om deze actie te herhalen en hopen dat meer ondernemers hun retourgoederen beschikbaar willen stellen aan mensen die dat heel hard nodig hebben.

Share this Post