Snelle actie mondkapjes

Helma Graveland/ oktober 21, 2020/ Algemeen, Bergambacht, Haastrecht en Stolwijk, Lekkerkerk, Mannengroep, Schoonhoven, Vrouwengroep

Wow, wat een snelle actie van de Gemeente Krimpenerwaard. Minimagezinnen ontvangen deze week al een set van 5 zwarte herbruikbare mondkapjes en desinfectiegel per post thuis. Wethouder Jan Vente zegde dit toe aan commissielid Sandro Kovacic(PVDA) als antwoord op zijn vragen.

Vanmiddag zijn door KIC al de wasbare mondkapjes uitgereikt aan diverse statushouders. “Vorige week, tijdens de ontmoetingsgroep voor vrouwelijke statushouders, merkten we al dat de doos met 50 wegwerp mondkapjes in 1 ochtend leeg was. We gaven uitleg over de nieuwe Corona-maatregelen, hoe je de CoronaMelder op je telefoon kon installeren en het gebruik van de mondkapjes. Maar als je heel weinig geld hebt is de uitgave voor de mondkapjes best een aanslag op je portemonnee. Dus de aanwezigen mochten een paar mondkapjes mee naar huis nemen. Met deze actie van de gemeente zijn we dus heel blij “, aldus Helma de Jong coördinator KIC .

De verspreiding van de mondkapjes is georganiseerd door de gemeente Krimpenerwaard in een prima samenwerking met Krimpenerwaard Intercultureel, de Voedselbank Lek en IJssel en de drie lokale welzijnsstichtingen SWOS, SWON en SWOK-Midden.

Share this Post