KIC verkiezingsdebat

Helma Graveland/ februari 18, 2022/ Algemeen, Bergambacht, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk, Internationale Vrouwendag, Lekkerkerk, Mannengroep, Schoonhoven, Taalmaatjes, Taalstage/Werk, Vrouwengroep, Young Ones

Op maandag 7 maart wordt er door Krimpenerwaard Intercultureel een verkiezingsdebat georganiseerd voor  en door mensen met een migratie achtergrond. Dit zal plaats vinden in de aula van het Willem de Zwijger college in Schoonhoven. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Om een juiste keuze te maken  bij de gemeenteraadsverkiezingen is het wel noodzakelijk dat je kennis hebt van de standpunten van diverse partijen. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Stemwijzer en debat

Daarom is er op de KIC  ontmoetingsgroepen uitleg  gegeven hoe een democratie werkt en wat er de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat gebeuren. Samen bepalen we de toekomst van de Krimpenerwaard. Maar alle verkiezingsprogramma’s doorlezen is niet echt aantrekkelijk en voor sommigen zelfs onmogelijk. We hebben daarom met elkaar  de stemwijzer ingevuld en we organiseerden een schaduwverkiezing. Hieruit volgden  een aantal interessante  stellingen en vragen  die we graag met  vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen willen bespreken. Dat gaat gebeuren in het verkiezingsdebat op 7 maart. Het blijkt dat nu nog een laag percentage van mensen met een migratieachtergrond gaat  stemmen omdat de kennis van de politiek te gering is om een verantwoorde keuze te maken. Maar na het invullen van de stemwijzer is dit probleem opgelost. De uitkomst van de schaduwverkiezing zal op deze avond gepresenteerd worden. Aan de hand van 3 stellingen mogen de politieke partijen hun standpunten verdedigen en vragen uit het publiek beantwoorden.

Internationale vrouwendag

Ook is er aandacht voor de positie van de vrouw, want op 8 maart is het Internationale vrouwendag. Het thema dit jaar is Solidariteit, de kracht van verandering.  Al jaren strijden vrouwen voor gelijke rechten . Maar ook met de emancipatie van de man gaat het niet zo goed de laatste tijd en daarom is het thema Solidariteit. Daarom zijn er mannen nodig die ook streven naar gelijkwaardigheid.

Afsluiting

Intercultureel betekent ook dat we  die avond proeven van  lekkere internationale hapjes en met  een drankje afsluiten nadat we genoten hebben van  wervelende djembé sessie.

Deel dit Bericht