Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) bezoekt Het Streekmuseum Krimpenerwaard.

Helma Graveland/ september 15, 2023/ Algemeen, Bergambacht, Haastrecht en Stolwijk, Lekkerkerk, Mannengroep, Schoonhoven, Vrouwengroep

Massaal werd er gehoor gegeven aan de uitnoding om op woensdag 13 september naar Het Streekmuseum Krimpenerwaard te gaan. Meer dan 80 mensen  uit heel de Krimpenerwaard waren geïnteresseerd in de lezing over de steenbakkerijen en ijsselsteentjes. Dit stelde de organisatie wel voor de uitdaging om iedereen van een stoel en koffie te voorzien in de prachtige tuinzaal van het museum.  

Helma Graveland, coördinator van KIC  vertelt dat dit een mooie samenwerking is tussen KIC, Paul in het Veld van stichting  Archeologie  Krimpenerwaard en Hilde van de Berg , directeur van het Streekmuseum.  Mensen met een migratie achtergrond hebben vaak geen kennis van het ontstaan van de Krimpenerwaard en het boerenleven rond 1900. In het museum kun je ook zonder veel te vertellen zien en beleven hoe dit leven er toen uitzag.

Na de uitleg, die vertaald werd door de aanwezige tolken, werd er door ervaren gidsen in 5 groepen een rondleiding door het museum gegeven. Grote belangstelling was er voor het karnen van boter en de prachtig gevulde linnenkast.

Deel dit Bericht