Wethouder Irma Bultman reikt zwemdiploma’s uit

Helma Graveland/ juli 3, 2023/ Algemeen, Bergambacht, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk, Lekkerkerk, Schoonhoven, Vrouwengroep, zwemmen

Op maandag 3 juli heeft wethouder Irma Bultman aan 7 dames een zwemdiploma uitgereikt in zwembad de Hofstee. Elke week op maandagochtend worden door Krimpenerwaard Intercultureel zwemlessen georganiseerd voor vrouwen. Het zwembad is dan alleen toegankelijk voor vrouwen.

Op dat moment zijn er 3 verschillende soorten zwemactiviteiten. We starten om 9 uur met conditiezwemmen voor vrouwen die al meerdere diploma’s hebben. Daarna volgen er 2 lesgroepen die elk weer bestaan uit 2 groepen, namelijk gevorderden en beginners in het diep en ondiepe bad. Totaal zwemmen op de maandagochtend ongeveer 50 vrouwen. En er is veel belangstelling voor deze zwemlessen, want er bestaat nog steeds een wachtlijst.

Maar nu even terug naar het diploma zwemmen.

Voordat de wethouder de diploma’s uitreikte ging ze eerst met de dames in gesprek. Dat leverde leuke gesprekken op over de moeilijkheidsgraad van de lessen, hoe gezellig het is en hoelang de dames gemiddeld er over doen om hun zwemdiploma te behalen. Dit varieert van 1 tot 3 jaar. Ebthenal vertelde dat ze nu ook zelf zwemvrijwilliger is en helpt bij de zwemlessen met vertalen van de aanwijzingen van de zweminstructrices. Daarnaast heeft KIC samen met Ebthenal een eigen taalgroepje opgezet, die samen in de bibliotheek in Bergambacht op woensdagmiddag bij elkaar komen. Ze geeft daar informeel taalles aan vrouwen die al langer in Nederland zijn, maar de taal nog te weinig beheersen. En zou helpen oudkomers weer nieuwkomers.

Op de foto wethouder Irma Bultman in gesprek met de vrouwen met op de voorgrond Ebthenal.

Deel dit Bericht